Thursday, December 23, 2010

SIDANG REDAKSI 2009

we're having a super great time at Hotel Equtorial !

hi - tea




outside the "KAMPACHI"?





potrait of the day



we decided to carpool with Fairuz and it brings to this craziest thing we ever done..
 starter. sumbat!
 climax.
traffic light.ohhh!


cayalah.kalau record suasana dalam kereta time ni.sorang pn tak boleh imagine betapa kecoh dan bisingnya kami.

*graduation ade sorang baju hampir sama. jamuan ni pulak kasut hampir sama :|

Monday, December 20, 2010

a day trip to melaka

thanks a lot to ayah chik n family. we enter all museum with his privilages ;)
tapi letih gila pulak masuk satu satu. adui. sakan sangat berjalan sampai demam -.-

bye seafood. I can't take you anymore considering to my health. tak sanggup dah hari hari bersin n hidung berair..uerghh.
okay, sekarang pike cne nk elak makan seafood :|

Wednesday, December 15, 2010

CHAPTER : NURANIANS

here's some random facts about them that others don't know unless we are, their's classmates ;)

FAIRUZ DIYANA
* tanpa dia, kami kebosanan.
* she's our sunshine.
* very the loud one though the boys kata dia ni pendiam.er?









*rutin harian dia buli saya -.-
*she's our class trust. 
*boleh jadi pendakwah comel :p




NOOR SYAFIRAH AIMIE
* dia semangat for anything. bagi je pape task. sume no hal
* sangat sangat la cheerful and loud too.
* suka bodek cikgu. ngahahaha. jujur2 :p







* she's soooo cheeky! pipi dia mcm dough
* sehati sejiwa ngn nadhi, orang sebelah dia.
* she love black n red stuff.








* master of BM. karangan dia superb abes!
* suka cari gaduh ngn orang paling bising dlm kelas. way to go nadhi!






* dia mcm kanak - kanak riang. suka menjerit
* bff ngn mamah.kalau together dorang nih, riuh kelas.
* and paling setia ngn bf dia. dari form 1.




* dia pemerhati perangai manusia.
* gelak tak cover dia nih hahah :p
* pengawas paling otai pernah ku kenal.





* gilakan kucing sampai kucing gila tengok dia
* ada affair ngn nazmi. 
* pernah berlakon jadi anak gue.igt igt xD
* rajin study budak nih. homework pn rajin. rajin copy paste haha kiddin!





* nampak je kecik. cakap cam gangter nih.
* cikgu Addmaths kami. terima kasih cikgu!







* mata dia mcm kucing.
* a very creative person.
* hati- hati.dia banyak skandal :p





* omg she is just a happy go lucky girl!
* dia conteng pape pn mcm art.
* gelak mcm kartun heheh 






* nothing much. she just sit there and watch everyone fussing around her







* diam-diam ubi berisi, lawak dia spontan beb.
* second pendiam






* penolong kelas kami.
* genius all the time. tanya jela pape, sume settle.
* obses ngn k-pop and kucing.penuh hp n komp ngn gambar sume tu.








*dia sangat rajin bab bab settlekan homework.selagi tak siap, selagi tu tak dok diam.
*kadang-kadang jual nasi lemak kt classmate.sedap :)







A'AISYAH
*hafal sume buku sejarah.lupa nk tye dia rebus buku tu cne.ahaks
*selalu geaduh ngn dak laki jgk ni tapi bkn gangters






*sangat aktif dlm KRS.
*she can get along nicely with the boys
*pengawas yg hari-hari bawak phone online FB :p








in this class jugak la terasa so welcomed ngn classmates yg sporting n open minded. thanks all :)

Wednesday, December 8, 2010

hey everyone! IT'S OVER :)

guess I have to add some on my "things to do after SPM" ;)

journey of SPM exam
alhamdulillah Add Maths senang. senang senang pun tak gurantee dapat A+ .lulus pn baru skali.ngee. physics hancur sikit sebab banyak mengarut. AND BIOOOO . it's a disaster! tula tinggal lagi calculator kt rumah. NICE! 10 minit den merayau rayau  cari calculator tadi taw tak. 10 minit! kt pejabat, bilik guru. kt toilet je tak cari. rupanya kira senang je.GRRR! ><

dear Fairuz,
takpe.I tetap letak kuar jalan2 tu number 1 dalam list lepas SPM. you yg plan, you yg masok hospital. tula jgn suka awal2 sgt. kan dah jawab exam atas katil. 3 orang pengawas lagi. haaa. jangan senyum sorang sorang pulak exam dah abes.

updating my list,and it's getting nonsense :)

Tuesday, December 7, 2010

reminder for these people

Daripada Abu Hurairah r.a, Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: “Jika aku hendak menyuruh seseorang supaya sujud kepada seseorang tentulah aku perintahkan isteri supaya sujud kepada suaminya.” Hadis riwayat at-Tirmidzi, Ibnu Hibban, al-Baihaqi dan al-Wahidi. Hadis ini bukan saja menunjukkan ketaatan dan hormat yang tinggi kepada seorang suami tetapi juga bermaksud kesetiaan cinta yang tidak berbelah bahagi.

Telah jelas dan terang hukum seorang isteri menerima cinta lelaki lain selain suami sendiri. Bukan setakat bercinta, menyimpan rasa suka pun dilarang. Lantas, bagaimana cara untuk menghalang kasih dilarang syarak ini daripada terus mekar?

 Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah putuskan terus hubungan dengan lelaki tersebut; tak kiralah bekas teman lelaki tika remaja dulu atau lelaki yang baru dikenali. Jangan ada sebarang perhubungan sama ada melalui telefon, SMS, e-mel ataupun melalui laman jalinan sosial. Kenapa? Mengkuburkan terus dirinya daripada hidup anda adalah cara terbaik untuk membuangnya daripada ingatan anda. Jika anda tidak boleh mengelak daripada berhubungan, sebagai contoh terjebak cinta bersama rakan sepejabat; jika tidak berdaya untuk bertukar tempat kerja, keraskan hati untuk hanya berhubung dengannya hanya atas urusan kerja. Jika si dia mula berbicara tentang selain perkara kerja terutama yang ada kaitan dengan hubungan anda dengannya; segeralah berundur diri. Dalam keadaan ini; anda sendiri perlu kuatkan hati dan emosi.

Selain menamatkan hubungan dengannya, anda juga perlu berikan lebih tumpuan kepada suami anda.Berbincanglah secara baik. Amalkan konsep komunikasi unggul dalam perkahwinan iaitu sentiasa berterus terang dan berbincang dalam menghadapi apa jua situasi perkahwinan dan perasaan.

Persoalan; perlukah berterus terang kepada suami tentang hubungan gelap anda? Jawapannya; bergantung kepada keadaan. Jika suami mula menghidu hubungan anda, berterus teranglah, akui kesilapan anda, mohon maaf dan nyatakan kesalan anda atas kesilapan tersebut. Mohon agar anda diberikan peluang untuk terus bersama suami dan berjanjilah anda akan berusaha mempertahankan kasih sayang dan perkahwinan kalian.  Boleh nyatakan; sebaiknya tak perlu sebab berkemungkinan boleh memburukkan keadaan tetapi jika anda diasak agar mengakui kesilapan tersebut; berterus teranglah secara baik dan dengan penuh penyesalan.

Paling penting; berdoalah agar anda tidak kalah kepada kehendak nafsu dan emosi sendiri. Berdoa juga agar cinta dan kasih sayang anda kepada suami kekal utuh dan teguh. Berdoa juga agar kasih sayang suami juga kekal utuh dan teguh kepada anda; agar suami bersikap terbuka dan sanggup memaafkan kesilapan anda serta memberikan peluang kepada anda untuk berubah; kembali menjadi isteri yang setia dan solehah. Peringatan! Jangan sesekali ulangi kesilapan sama dan jangan salahguna kepercayaan yang suami berikan!!

Saya faham, dalam kemelut rumahtangga kini, terlalu banyak kes yang melibatkan cinta si isteri pudar dan makin hilang disebabkan sikap suami sendiri yang gagal malah sengaja lalai dalam menjalankan tanggungjawab. Namun, kegagalan tersebut bukan satu alasan atau kebenaran buat si isteri mencari dan menikmati cinta baru daripada lelaki lain. Seorang wanita haram menyimpan rasa hati dan perasaan kepada lelaki selain daripada suaminya.
fyi, I won't come with you.

thanks dear family who stand by me. 

Saturday, November 20, 2010

maaf !


kena click ye. thanks ;)

Saturday, November 6, 2010

BAHASA JIWA BANGSA

sedih dengan bahasa melayu yang semakin pupus.
kenapa kita kena ikut je bila engllish words di-translate jadi BM ?

transform - transformasi
vision - visi
physiotherapy - fisioterapi
relax - relaksi
photography - fotografi

dan banyak lagi, tak sanggup nk taip.
kenapa kita tak jadi kreatif mcm Anwar Ibrahim gunakan perkataan 'canggih' daripada perkataan orang asli. perkataan tu dibaharukan balik. kreatif kan?

well, it just my opinion.
oooppss.terasasikitonlinefbtd.

Friday, November 5, 2010

The Fairuz's






maaf tak minta izin nk post tapi I like :D

graduation

♥FREAKIN' 9♥

 ♥NURANI I♥

 NURANI II



JOURNEY TO THE BIG DAY
we all dressed in brown, yellow and orange. arrive GMI around 12.30.
all students look very glam and gorgeous on their own style.
we took a thousands of photos!
when it's time for Zohor prayer, I can see everyone is just the same as they put on telekung
we entered the GMI hall at 2 o'clock like a gradual and the VIP arrived.
the VIP speeches takes about half an hour babeh -.-


ON THE STAGE
 a lot of expression can be seen when it's time to be on the stage.
when my name was called, the VIP asked for my trial result.duhhh.
and I missed it to smile for the camera -.-
then the grand award for the high achievers,
*ANUGERAH PADUKA BESTARI
*ANUGERAH GEMILANG BESTARI
*ANUGERAH CEMERLANG BESTARI
*ANUGERAH PERDANA BESTARI


HI-TEA
finally we ate at 4.30 p.m. my stomach was growling for food!
and I spoiled my dress for the greed and hunger -.- 



FINALE
 
cikgu rosmini asked to sing the school anthem without any music and we all like what?
but the best part is, everybody, I mean every single one of us sing out loud as we are gonna leave the school tomorrow.
I was touched a bit that moment.

the next day, almost half Form 5 students absent for school.
aren't we "graduated" teacher ;)

 
*lambat post, internet meradang.

Sunday, October 24, 2010

MY SPM VOWS

* no FB
*no coke n maggi. oh no
*handphone no topup. mama topupkan, rezeki ;)
*study from 8 to 11
*sila kurangkan tidur petang ye cik pka
*trying to love addmaths
*be nice, don't shout


Friday, October 22, 2010

weird taste

orang berebut nk DSLR, aku sebok google bnde alah ni. since form 3 lg nk. for me, nothing can compare memories in a video. video lg meaningfull. mule2 dapat video cam dah hancur pulak. takpe takpe. soon :)

Monday, October 18, 2010

they are coming!

they RAWK!

jgn lupe singgah rumah taw :) ♥

Sunday, October 17, 2010

SEAFOOD WEEK

why this title? sbb ayah saya pergi tarik pukat / memukat (ape tah ayat) hidupan laut. selama 2 hari 1 malam pergi morib n die fill up freezer ngn seafood untuk bekalan selama seminggu-.-

petang td konon2 nk men badminton ngn nabil. tp die wt hal pulak.the best part is, blk makan ketam masak manis. gosh it's a pleasure!

Thursday, October 14, 2010

TRIAL SPM 2010

BM - tak pena pena cukup masa jwb paper BM sblm ni, boleh pulak siap cepat trial nih. sempat tido lagi.
BI - paper 1 karangan B tak cukup perenggan..hello trial kott.pffftt! ade pulak tajuk FB-bad or good? nk wat bad cm hipokrit gila pulak hahah
MATHS - target A tp dpt B jgk. dugaan
P.ISLAM - ngantok -.-
SEJARAH - aduhh mengarut.
ADD MATHS - paper 1 disaster.
BIO - paper 3 cm conteng conteng je hehh
CHEM - aksi tembak menembak berlaku dengan hebat.
PHYSICS - sorry Newton , I'd screwed your law

Dear SPM, I won't give up. I didn't lose yet. I'll stand up again for hundreds times.

Monday, September 20, 2010

HAPPY belated BIRTHDAY AMIR FAISAL !

15 September
be truly grown up dear 
:p

Tuesday, September 7, 2010

LACK OF WATER

walaweh. kalau korg sanggup terima hakikat, aku baru mandi kol 6 arini -.- bukannye saje2 taknak mandi tp tangki rumah den kering beb!

fairuz, uma ko ade air?
tah. baru bangun hahah
uma aku kering kot
aku mandi pn blm.
p/s : we text at 6.30 pm. fairuz -.-"

wana, uma ko ade air?
aku mandi gne air tangki je.
uma aku tangki kering. yg ade air tinggal dlm akuarium je
ko mandi gne air akuarium. bia mati ikan2 uh. haha



mama blk keje rush gi uma maklang. mama ckp Empangan Semenyih detect high level ammonia. aku pun tak igt ape function ammonia nih. angguk jelah. ALHAMDULILLAH wangi akhirnya :B 

disebabkan isu takdak air nih, den ngn mama pakat gi surau. maghrib, isyak. da alang alang ke surau, tarawih lah kita :]

Saturday, September 4, 2010

LoadsOfLove

►baru ku tau raya nk dekat, puasa nk abes, mknenye TRIAL !
but I'm getting lazy and lazier. men game pn asyik kalah je. okey okey phm dah. pffffttt

►baru ku  tau wahida upenye jiran lamo den ;D















► baru ku jumpa small card in my bag. tataw sape yg selit or terselit ke
     
 CARQ
*camart arrie rayer
*maaf zahir & batin
*gud luck trial & spm
*igt aku slalu
*tenx being my member

okey but problem is, SAPE ??


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


truth is,  den sayang kt korang sumo




Saturday, August 28, 2010

pretty annoying


yes yes you are! every words, every act,, and  every move are annoying.

so guys, di bulan puasa yg mulia ini,

berbuka kita dengan badak berendam
cik jah sibuk memasak rendang
kalau ada rasa berdendam
usah kita semua teringat terkenang








maaf tak terhingga jika ada salah dan silap

:)

Friday, July 30, 2010

HAPPY BIRTHDAY FAIRUZ DIYANA !



you are 1 year older :p

Wednesday, July 28, 2010

what i've done?

I DIDN'T DO ANYTHING TO YOU. SO WHY YOU AIM ME LIKE I'M YOUR PREY?

setiap kali dia lalu kelas, muka cm tak puas hati betul. siap jeling-jeling. what?? taw sangat setiap kali dia round-round ngn kwn dia sengaja je. jumpe sape pn taw. sebab baru tahun ni nampak dia 'aktif' keluar kelas.

baru phm ape rase ade besfren and di-besfren-kan.

kepada yang still nk ckp belakang, tu sume khabar angin. terima kasih. I know the truth rather than you.

Tuesday, July 6, 2010

thank you ibu

my mom laugh at me when she knew I got first place in class. and I was choked to hear her laugh :|

Thursday, July 1, 2010

think twice

been hit last year psl blog ngarut2.this year pn ade ngahaha.so bottom line is use your blog wisely pka :]

Thursday, June 24, 2010

another and another of another

I was so so so speechless when Fairuz said STPM is required for Law :|

did some research to prove her words.and it does required STPM than matrix.told by master law student

oh my.another killing exam.and another year of school!



nice work induk :)

Saturday, June 19, 2010

lil note for fellow


to touch the sky,

we have a long long journey to go friends.

Wednesday, June 16, 2010

weirdo

why I can't open a new tab next to blogger tab? blogger ade virus kah? ke kne kt aku pye blogger je? seriously.so kne la bukak windows baru for blogger je.grrr!><





Sunday, June 13, 2010

ATTENTION PLEASE!

account ini dicipta sbb saya terlupa password the current account :D


patutla friend request fb sorg sebulan kt current account.sume dok add account nih


i try to deactive this account but can you see the error on page?? it's been a million times.bluergh







mess up again


                          the naked truth is always better than the best dressed lie

Tuesday, June 8, 2010

MEANING OF JIHAD

First,I'm not going to talk bout all boring politics against Israel. Rasenye sume taw dah yelling over the places won't change anything except the major power stop the whole terrorism. Aku duduk type post ni pun bukan nk kutuk sape2. of course sume marah Israel do that violence but we here have to act too. how? begin with yourself. korang yg kutuk Israel tu cukupkah solat wajib? ade doakan Palestin selamat? or at least jihad lawan nafsu sendiri. nafsu yg buat manusia jd tamak and nafsu jugak buat manusia lupa sebab dilahirkan ke dunia. pernah dengar Andi cite psl tafsiran al - Quran yg citekan nafsu ni sesungguhnya sangat2 berkuasa kalau tak kuat melawannya. nafsu is about to control and the passion to have everything. jihad kite as a student is against rase malas yg meluap2 tu dlm diri. that's why kite tak boleh tgk future. tak pernah terpike nk beribadat lebih sikit pun. cukup dah amalan kite buat selama ni? yea ramai kata 'muda lagi,enjoy'. disebabkan perkataan tu la yg buat kite kelam kabut nk study time SPM nti. why? enjoy dulu,yea rite. parents kite bebel2 suruh study sebab they been through situation sme.takkan nk tgu anak da besa and buat kite cmtu baru nk teringat balik dosa lampau. disiplinkan diri. online setakat 2 3 minit dah la. dah keje nti online la 24 hours pun. you know, what goes around comes around.



got his text, said he want to change. can't stop smiling that moment. only The Almighty know how meaningful those words to me. alhamdulillah. slow and steady okey  :)

Saturday, June 5, 2010

PLAN AFTER SPM


♦driving nowhere with amir faisal♥
♦online and never off
♦shopping, jalan jalan ngn the freak
♦lepak kt mamak cendol sampai mamak nk blk
bungee jumping ngn fairuz
♦bukak gmba2 lame, gelak ramai2.
♦*hilang pulak list.will be update soon*

hebat betul nurafiqah ni berangan. patutnya lepas dapat result la berangan tinggi camni.

Thursday, May 27, 2010

hai huny!

you miss me huny?hee :) me? miss you lot lot more! things go upside down sejak exam mid year huhu.study on the go. online tenggelam timbul. bilik da jd titanic terbalik n most importantly, lost my precious sleeping time ;(  stop talking that crap syg. exam pn cm jwb pendidikan jasmani yg tak pena2 dpt A. itu hah ini heh duhh. dah dah! takmo ckp psl exam. it give me nitemares., all the time. i'll try my best again after this mid year result -.-

Thursday, May 13, 2010

i'm leavin

will be gone for long




never knew what is b-boy battle or street dance and it may sound weird but i watched SHOWDOWN 2010 and dUDE its awesome! salute Floor Fever.


okey bye bye








Monday, May 3, 2010

mama and the frog

tah nape abah den nk blk nogoei sbtu lepas.da taw jalan akan sesak sesesak mungkin pun die nk blk jgk.wokeyy.sblm terlena,dga mama cite sumtin kt abah.

ma pena nmpk katak besa cm pinggan kt tepi sungai.igtkan batu.
putera raja kot.
uish besa gile laa
yela.putera debab

paham?tak?takpe.anak mithali je paham :)