Thursday, December 23, 2010

SIDANG REDAKSI 2009

we're having a super great time at Hotel Equtorial !

hi - tea




outside the "KAMPACHI"?





potrait of the day



we decided to carpool with Fairuz and it brings to this craziest thing we ever done..
 starter. sumbat!
 climax.
traffic light.ohhh!


cayalah.kalau record suasana dalam kereta time ni.sorang pn tak boleh imagine betapa kecoh dan bisingnya kami.

*graduation ade sorang baju hampir sama. jamuan ni pulak kasut hampir sama :|

Monday, December 20, 2010

a day trip to melaka

thanks a lot to ayah chik n family. we enter all museum with his privilages ;)
tapi letih gila pulak masuk satu satu. adui. sakan sangat berjalan sampai demam -.-

bye seafood. I can't take you anymore considering to my health. tak sanggup dah hari hari bersin n hidung berair..uerghh.
okay, sekarang pike cne nk elak makan seafood :|

Wednesday, December 15, 2010

CHAPTER : NURANIANS

here's some random facts about them that others don't know unless we are, their's classmates ;)

FAIRUZ DIYANA
* tanpa dia, kami kebosanan.
* she's our sunshine.
* very the loud one though the boys kata dia ni pendiam.er?









*rutin harian dia buli saya -.-
*she's our class trust. 
*boleh jadi pendakwah comel :p




NOOR SYAFIRAH AIMIE
* dia semangat for anything. bagi je pape task. sume no hal
* sangat sangat la cheerful and loud too.
* suka bodek cikgu. ngahahaha. jujur2 :p







* she's soooo cheeky! pipi dia mcm dough
* sehati sejiwa ngn nadhi, orang sebelah dia.
* she love black n red stuff.








* master of BM. karangan dia superb abes!
* suka cari gaduh ngn orang paling bising dlm kelas. way to go nadhi!






* dia mcm kanak - kanak riang. suka menjerit
* bff ngn mamah.kalau together dorang nih, riuh kelas.
* and paling setia ngn bf dia. dari form 1.




* dia pemerhati perangai manusia.
* gelak tak cover dia nih hahah :p
* pengawas paling otai pernah ku kenal.





* gilakan kucing sampai kucing gila tengok dia
* ada affair ngn nazmi. 
* pernah berlakon jadi anak gue.igt igt xD
* rajin study budak nih. homework pn rajin. rajin copy paste haha kiddin!





* nampak je kecik. cakap cam gangter nih.
* cikgu Addmaths kami. terima kasih cikgu!







* mata dia mcm kucing.
* a very creative person.
* hati- hati.dia banyak skandal :p





* omg she is just a happy go lucky girl!
* dia conteng pape pn mcm art.
* gelak mcm kartun heheh 






* nothing much. she just sit there and watch everyone fussing around her







* diam-diam ubi berisi, lawak dia spontan beb.
* second pendiam






* penolong kelas kami.
* genius all the time. tanya jela pape, sume settle.
* obses ngn k-pop and kucing.penuh hp n komp ngn gambar sume tu.








*dia sangat rajin bab bab settlekan homework.selagi tak siap, selagi tu tak dok diam.
*kadang-kadang jual nasi lemak kt classmate.sedap :)







A'AISYAH
*hafal sume buku sejarah.lupa nk tye dia rebus buku tu cne.ahaks
*selalu geaduh ngn dak laki jgk ni tapi bkn gangters






*sangat aktif dlm KRS.
*she can get along nicely with the boys
*pengawas yg hari-hari bawak phone online FB :p








in this class jugak la terasa so welcomed ngn classmates yg sporting n open minded. thanks all :)

Wednesday, December 8, 2010

hey everyone! IT'S OVER :)

guess I have to add some on my "things to do after SPM" ;)

journey of SPM exam
alhamdulillah Add Maths senang. senang senang pun tak gurantee dapat A+ .lulus pn baru skali.ngee. physics hancur sikit sebab banyak mengarut. AND BIOOOO . it's a disaster! tula tinggal lagi calculator kt rumah. NICE! 10 minit den merayau rayau  cari calculator tadi taw tak. 10 minit! kt pejabat, bilik guru. kt toilet je tak cari. rupanya kira senang je.GRRR! ><

dear Fairuz,
takpe.I tetap letak kuar jalan2 tu number 1 dalam list lepas SPM. you yg plan, you yg masok hospital. tula jgn suka awal2 sgt. kan dah jawab exam atas katil. 3 orang pengawas lagi. haaa. jangan senyum sorang sorang pulak exam dah abes.

updating my list,and it's getting nonsense :)

Tuesday, December 7, 2010

reminder for these people

Daripada Abu Hurairah r.a, Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: “Jika aku hendak menyuruh seseorang supaya sujud kepada seseorang tentulah aku perintahkan isteri supaya sujud kepada suaminya.” Hadis riwayat at-Tirmidzi, Ibnu Hibban, al-Baihaqi dan al-Wahidi. Hadis ini bukan saja menunjukkan ketaatan dan hormat yang tinggi kepada seorang suami tetapi juga bermaksud kesetiaan cinta yang tidak berbelah bahagi.

Telah jelas dan terang hukum seorang isteri menerima cinta lelaki lain selain suami sendiri. Bukan setakat bercinta, menyimpan rasa suka pun dilarang. Lantas, bagaimana cara untuk menghalang kasih dilarang syarak ini daripada terus mekar?

 Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah putuskan terus hubungan dengan lelaki tersebut; tak kiralah bekas teman lelaki tika remaja dulu atau lelaki yang baru dikenali. Jangan ada sebarang perhubungan sama ada melalui telefon, SMS, e-mel ataupun melalui laman jalinan sosial. Kenapa? Mengkuburkan terus dirinya daripada hidup anda adalah cara terbaik untuk membuangnya daripada ingatan anda. Jika anda tidak boleh mengelak daripada berhubungan, sebagai contoh terjebak cinta bersama rakan sepejabat; jika tidak berdaya untuk bertukar tempat kerja, keraskan hati untuk hanya berhubung dengannya hanya atas urusan kerja. Jika si dia mula berbicara tentang selain perkara kerja terutama yang ada kaitan dengan hubungan anda dengannya; segeralah berundur diri. Dalam keadaan ini; anda sendiri perlu kuatkan hati dan emosi.

Selain menamatkan hubungan dengannya, anda juga perlu berikan lebih tumpuan kepada suami anda.Berbincanglah secara baik. Amalkan konsep komunikasi unggul dalam perkahwinan iaitu sentiasa berterus terang dan berbincang dalam menghadapi apa jua situasi perkahwinan dan perasaan.

Persoalan; perlukah berterus terang kepada suami tentang hubungan gelap anda? Jawapannya; bergantung kepada keadaan. Jika suami mula menghidu hubungan anda, berterus teranglah, akui kesilapan anda, mohon maaf dan nyatakan kesalan anda atas kesilapan tersebut. Mohon agar anda diberikan peluang untuk terus bersama suami dan berjanjilah anda akan berusaha mempertahankan kasih sayang dan perkahwinan kalian.  Boleh nyatakan; sebaiknya tak perlu sebab berkemungkinan boleh memburukkan keadaan tetapi jika anda diasak agar mengakui kesilapan tersebut; berterus teranglah secara baik dan dengan penuh penyesalan.

Paling penting; berdoalah agar anda tidak kalah kepada kehendak nafsu dan emosi sendiri. Berdoa juga agar cinta dan kasih sayang anda kepada suami kekal utuh dan teguh. Berdoa juga agar kasih sayang suami juga kekal utuh dan teguh kepada anda; agar suami bersikap terbuka dan sanggup memaafkan kesilapan anda serta memberikan peluang kepada anda untuk berubah; kembali menjadi isteri yang setia dan solehah. Peringatan! Jangan sesekali ulangi kesilapan sama dan jangan salahguna kepercayaan yang suami berikan!!

Saya faham, dalam kemelut rumahtangga kini, terlalu banyak kes yang melibatkan cinta si isteri pudar dan makin hilang disebabkan sikap suami sendiri yang gagal malah sengaja lalai dalam menjalankan tanggungjawab. Namun, kegagalan tersebut bukan satu alasan atau kebenaran buat si isteri mencari dan menikmati cinta baru daripada lelaki lain. Seorang wanita haram menyimpan rasa hati dan perasaan kepada lelaki selain daripada suaminya.
fyi, I won't come with you.

thanks dear family who stand by me.