Friday, November 18, 2011

The 2 weeks holiday insider


yeah! cabut KMJ hari Khamis, Jumaat balik kampung nogoei den. BBQ !

projek minggu pertama,
*my first trial. half were sold. alhamdulilah :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
case 11.11.11

* teman hero kampung yg dah tak berape hero ni satu malam.


 we're 5 years together officially!
from 11.11.2006 and still counting ;)


*paling awesome moment bila dapat gathering ngan F9


will be update later.bila cuti nanti laa haha ciawww~

Tuesday, August 23, 2011

Rhythm of Love

this song keep on playing for us wherever we're together :') 
<3

Friday, August 19, 2011

Unexpected day eva!

mane boleh lupa nak update pasal my birthday aritu. yea I'm turning 18 officially :O



that morning was just the girls of my practicum wished me. suram je. macam beza sangat ngan zaman-zaman sekolah. yela sape nak ingat birthday budak keding ni.

 malam lepas buka, Tasha and Rehan keluar jap konon-konon nak study math. tiba-tiba dorang masuk ngan kek and budak-budak 1 wing nyanyi kat  bilik. sumpah tak perasan langsung dorang plan benda ni. cayalah. memang leh dapat award pelakon wanita terbaik! thanks a lots guys for the surprise and they really make my day and we had so much fun! =)


I'm touched bila nampak note ni dalam phone Tasha :')

10 minit lepas tu, Aishah call suruh turun. ni pun konon-konon nak bagi something la kan. sekali tengok Deedy pun ada. aduhh. dorang berdua ni kaki prank. Aishah datang dari belakang and yikes! kena simbah air sirap + air katira atas kepala. hamek kau! lencun okeyyyyyyyyy. dah la sirap pekat ngan jelly-jelly air katira lagi. masuk bilik muka budak tak bersalah je.

not to forget, those people who wishes me birthday earlier that night. love it!

Friday, July 29, 2011

Somewhere in KMJ

pictures tell a thousand words.
 my green hippo got a new friend too.



introducing my crib. 
there's only three of us so the other side of our room is mine.
katil kosong tu jadi pantri kami sebilik. untunglaa.




 MINI KAKOM. 
Amy , Wen  and me.
we're the champion in "Wandering Nowhere" event.




 rezeki makan nasi minyak free. thank you Ayahanda ( director of KMJ )



  'Hari Menderma Darah'
lab practical to be exact.



 tutor chem. Encik Jihad try to beat our boredom during class, 



but we made this 'rose' instead. 
he kept it on his desk at the office. cute kan? ;)




Bruno Mars + Gu Jun Pyo = Bruno Pyo
okey?

SELAMAT BERPUASA 
dan 
Selamat Beramal
=)

Friday, July 8, 2011

I'M HOME!

it's good to be home:)

but why I am feeling something is not right?

Saturday, July 2, 2011

I AM SUPER EXCITED!

First of all, rasa bersyukur sangat-sangat sebab berita baik datang one after another.
bersyukur sangat dapat roommate yang baik and saling mengingati.
bila sorang takde or balik lambat je, mesti cam tak best bila nak gelak-gelak.
actually sorang je yang baik,Rehan. sorang lagi gila,Tasha. tapi kami cam dah pengaruh Rehan ni jadi gila jugak. hee~
Rehan ni seorang yang tak reti nak rehat. study memanjang sampai kitorang tengok dia pun kesian. last-last satu hari ni kitorang paksa dia tidur awal. jaga mata beb!

ni baru 3 orang.belum tambah sorang lagi.

bersyukur sangat ada yang memahami kesusahan aku selama ni.
especially to my caring family. heart them <3

okey,  then ni pesanan untuk sape2 yg simpan cita-cita nak masuk matric tu. DON'T EVER EVER BUANG BUKU NOTA. lagi2 notes yg cikgu suruh salin. tu memang sangat-sangat laa berguna nti. actually satu kesedaran jugak kt aku sebab terasa cam nak masuk kelas Chemistry Cikgu Sariah balik je. ni la akibatnya main-main dalam kelas. take that!

sedar tak sedar, lagi sebulan nak UPS ( Ujian Pertengahan Semester ) and cuti raya tambah lagi seminggu. holidayyyyy! tapi confirm kaw kaw kena marah dulu lepas UPS nanti -.-

setelah nak dekat sebulan tak balik, Wani bagi news that really make my day. "pikah, minggu depan leh balik!" menjerit terlebih excited beb. I'm gonna meet almost everyone yang aku ingat time balik nanti. tengoklah tak caye. from  Johor to Bangi, here we come!

excited sangat sampai taknak lunch. punyalah semangat nak balik.weehooo..
and WiFi kolej pun dah leh log in guna ID sendiri ;)

Larian 1 Malaysia
amy, me, biela, hajjar

lepas lari, masuk kelas for 3 hours tapi sangat best belajar arini. kalaulah hari - hari belajar best cam harini. today was a fairytale

Sunday, June 19, 2011

Life In Matriculation Part I

assalamualaikum..hihi tiba-tiba jadi baik kejap lepas Fatayat ( forum remaja Islam ). okey ni nak story-mory pasal life dok kt kolej or maybe as orang yang tak pernah masuk asrama :B

23 Mei 2011 - 29 Mei 2011
Hari pendaftaran pelajar baru. memang hectic GILA okeyyyy. .tak dapat sama bilik ngan wani huhu. untung ada senior-senior and ex student yang sudi jadi fasi and guide kitorang for the whole week. semua complain jadual oriantation padat la ape la. fasi aku pulak busy memanjang, nasib ada excuse :p last day orientation cam gi konsert Justin Bieber. pentas cam whOAaa! pastu ada persembahan Puteri Gunung Ledang and watak puteri tu chinese yang bawa. paham-paham jela en chinese cakap BM baku pulak.
Sabtu; masing-masing dah start boring. kelas belum start. takde event. kejap aku datang bilik wani, kejap wani datang bilik aku. padahal baru sehari. pastu outing gi Tangkak. well, tu je paling dekat. about 5 minutes jugak la dari kolej. main purpose nak cari wifi je hahahaha. kt KMJ takleh guna wifi lagi la,belum daftar apekemende lagi la.

30 Mei 2011 - 3 Jun 2011
KELAS DAH START! memang jadual leh terbeliak biji mata tengok. padat okey! dengan kuliah, tutor and practical. ada gap pun sejam dua je. habis kelas paling lewat kol 5. ada buat permohonan tukar modul. nak drop physics and amek science computer tapi result lambat pulak. kena la study sekali harung balik-.-  tiket bas dah beli awal-awal beb. punya la semangat kami semua nak balik rumah tau. RINDU BANGI!

week after week of study and masing2 dah leh catch up subjek sikit-sikit. yela, hari-hari belajar subjek hardcore punye. mau tak culture shock! budak-budak second intake ramai kot yg tak tahan, keluar KMJ. sian dorang. mmg la shock. kt skolah belajar 1 chapter sebulan. kt sini 1 chapter seminggu. walawehh!

WiFi kolej dah leh guna tapi ada  LIMIT. no youtube, skype, and YM. grrrr!


in this pic :me with amy, artiq, hajjar, raiyan, ira, niza


atas dari kiri : hanafi, Irsyad, Laven, Ah Cheng
tengah dari kiri : Naim, Ira, Niza, Aishah, Amy, Artiq, Hajjar, me, Raiyan
depan sekali : Yan (dah pindah)


Sunday, May 22, 2011

matric madness

phew! baru lepas settle beli barang-barang penting nak bawak sana. I've dragged Fairuz to shop a lot at Mines. last minute shopping!

found that awesome colour bagpack and realised we were squatting when negotiate the price!? and that shoes is actually a second choice cuz size is always a major problem when it comes to my feet-.-" oh yeah. I forgot the tissues. one of my priority especially in morning class.




and huge thanks to Fairuz's mom who bought me a set of telekung and sejadah. I'll appreciate that :)

 not to forget, Amir's mom who signed those matric form. THANKS!

one more day to go..
and my luggage seems to have more spaces to put dearest lovely blanket and stuff.
everyone just not letting me go yet asking me out for tomorrow. chill. it's only a year though it is my first time stepping out of home ;(

p/s : The Mines should put an easier parking ticket scanner for both sedan and MPV.

Monday, May 16, 2011

I love weekend

14 Mei 2011
suka,suka jugak. semalam tidur kol 4. bgn kol 8. hantar mama gi follow-up doctor. ngantok paham tak. kol 12 terus gerak balik kampung. palong here we come! malam tu jugak balik bangi. vroooom!

15 Mei 2011
nothing much.tak gi reunion nurani pun. abah ye ye nak repair kereta. rupenya dia tidur tak bangun-bangun sampai petang -.-" sebelum gi kerja, print matrik punya surat, dokumen etc tu. still teringat masa beli setem hasil kt post office, ada sorang makcik ni belikan untuk anak dia. she/he should be grateful had a such caring mother while I'm settling this matric thingie all by myself. nak bayar print stuff tu, abang cc tu senyum and cakap "tahniah" :)

p/s:never keep chocolate leftover in your bag. you know why. trust me.

Wednesday, May 11, 2011

it's hard to know time change

whoaaaaa rindu gila kat blog nih. rase nak peluk-peluk je. punye la lame tak update. selalunya update ni mesti sbb ad story lerw. hahh sorry nganyin pulok :p

>akhirnya gua pilih sains kat matric instead of foundation in law kt MMU. berat hati la jugak tapi taknak susahkan abah bayar mahal-mahal kt private U. goodluck Fairuz kat MMU!

>serius sedih gila nak tinggalkan department frozen kt Econsave. we're like a family and besties friends. tension kat rumah leh hilang bila dtg kerja kt situ.

>congrats to Amir Faisal yg dapat get into ALAM (Akademi Laut Malaysia). he's one of 5 applicants yg berjaya daripada berpuluh yg apply. lucky you :)

>lagi berat hati nak tinggalkan kawan-kawan yg sembilan ni

even tiap-tiap minggu jumpa, tak pernah bosan or nyesal. not even wasting our precious time together. lepas ni masing-masing further study tempat lain. dah jarang jumpa =(

>harap dapat sesuaikan diri kat sana, study double triple perah otak, dapat kawan yg best, and redha ngan letting go your dream ambition pikah :|

ciawww!

Saturday, April 2, 2011

every little thing

YUP! sekarang every little thing yg jadi keliling rasa nk tulis kat mane-mane;diari, pokok, daun, last but not least bloQ :) cuz that little thing is so deng important to me. express every word you want to bebeh.

okey result SPM, at first cam puas hati gila sbb takde fail. and gua tak nangis. woohoOO! tapi 2 3 hari lepas tu, dengar pulak result kawan-kawan superb habis, then terus senyap. rupanya teruk JUGAK result gue -.-  still takmau cakap dapat berapa tapi alhamdulilah semua credit. takde Debit.

NEXT, kerja pula hal. hadoyai hahah rindu dengar Chet cakap camtu. sorry dia takde Facebook :p  environment kerja makin hangat dan hangit. GRRRRR! racist sangat kuat okeyyy. tak suka. huh. takpe, bulan ni amek cuti banyak-banyak. biar nangis dorang muahahah. cuti nak gi vacation ngan F9. lalalala.
BILA NAK VACATION?

JPJ test 19hb. lame gila. deng laaaa.

addicted ; katy pery - ET (uuu alien)
urggh nak gi kerja. byebye. LAMBAT!

Wednesday, February 2, 2011

perkara yg tak dapat dielakkan

BABAK 1
2 hari berturut-turut ditimpa musibah. air tumpah, duit hilang, 3 hari keje blk malam, and the best part is kad ATM kena block -.- yela mesin tu suruh masok pin number, ekaw gi tekan yes tros buek apo. kadevalei(credit to jasinta for this word).

BABAK 2
me : happy birthday wana!
wana : tq pikah! so bile nk amek lesen nih? hehe

budak ni tgu aku ke nk amek lesen skali.ya ampun!

BABAK 3
abg emi dah nmpk makin ceria even hilang ibu jari.omai. still takleh byg ape dia rase bila jari dah hilang. dapat insurans beribu pun ibu jari takde ganti. and every staff still wondering mane agaknye jari die hilang.hummm.

BABAK 4
okay saya resign as full time staff. penat nk mampuih kojo pagi2 buto blk malam2 buto. dah la EPF tolak byk gila ciss. harap dapat part time pulak. relax sikit. leh spend time for everyone.

BABAK 5
tgh saving sikit2 untuk perkara yg tak dapat dielakkan ;)