Sunday, June 19, 2011

Life In Matriculation Part I

assalamualaikum..hihi tiba-tiba jadi baik kejap lepas Fatayat ( forum remaja Islam ). okey ni nak story-mory pasal life dok kt kolej or maybe as orang yang tak pernah masuk asrama :B

23 Mei 2011 - 29 Mei 2011
Hari pendaftaran pelajar baru. memang hectic GILA okeyyyy. .tak dapat sama bilik ngan wani huhu. untung ada senior-senior and ex student yang sudi jadi fasi and guide kitorang for the whole week. semua complain jadual oriantation padat la ape la. fasi aku pulak busy memanjang, nasib ada excuse :p last day orientation cam gi konsert Justin Bieber. pentas cam whOAaa! pastu ada persembahan Puteri Gunung Ledang and watak puteri tu chinese yang bawa. paham-paham jela en chinese cakap BM baku pulak.
Sabtu; masing-masing dah start boring. kelas belum start. takde event. kejap aku datang bilik wani, kejap wani datang bilik aku. padahal baru sehari. pastu outing gi Tangkak. well, tu je paling dekat. about 5 minutes jugak la dari kolej. main purpose nak cari wifi je hahahaha. kt KMJ takleh guna wifi lagi la,belum daftar apekemende lagi la.

30 Mei 2011 - 3 Jun 2011
KELAS DAH START! memang jadual leh terbeliak biji mata tengok. padat okey! dengan kuliah, tutor and practical. ada gap pun sejam dua je. habis kelas paling lewat kol 5. ada buat permohonan tukar modul. nak drop physics and amek science computer tapi result lambat pulak. kena la study sekali harung balik-.-  tiket bas dah beli awal-awal beb. punya la semangat kami semua nak balik rumah tau. RINDU BANGI!

week after week of study and masing2 dah leh catch up subjek sikit-sikit. yela, hari-hari belajar subjek hardcore punye. mau tak culture shock! budak-budak second intake ramai kot yg tak tahan, keluar KMJ. sian dorang. mmg la shock. kt skolah belajar 1 chapter sebulan. kt sini 1 chapter seminggu. walawehh!

WiFi kolej dah leh guna tapi ada  LIMIT. no youtube, skype, and YM. grrrr!


in this pic :me with amy, artiq, hajjar, raiyan, ira, niza


atas dari kiri : hanafi, Irsyad, Laven, Ah Cheng
tengah dari kiri : Naim, Ira, Niza, Aishah, Amy, Artiq, Hajjar, me, Raiyan
depan sekali : Yan (dah pindah)